Proiect de parteneriat strategic: Erasmus K2+:Cultural Heritage Album Raw Makers.

Tări participante: România, Turcia, Polonia, Italia, Lituania.

                     DESPRE PROIECT

     Ideea care a motivat partenerii acestui proiect a fost intenția de a crea un album promoțional care să prezinte diverse aspecte ale moștenirii culturale a țărilor lor și în special a regiunilor lor și de a le promova la nivel internațional. Lucrând la această idee, partenerii și-au atins cel de-al doilea obiectiv, care este creșterea interesului studenților pentru învățarea limbilor străine, cu accent deosebit pe engleză, precum și creșterea și dezvoltarea interesului pentru utilizarea TIC și a tehnologiilor moderne. În acest fel, partenerii le-au facilitat studenților lor șanse educaționale și profesionale suplimentare pe piața muncii.
     Partenerii din acest proiect au observat nevoi similare aplicând expertiza adecvată și au implicat experți externi pentru a atinge obiectivele proiectului.
     Proiectul i-a învățat pe studenți cum să aplice tehnologiile moderne legate de fotografie și ediția de fotografii într-un mod practic pentru a promova frumusețea și moștenirea culturală a regiunilor proprii cât și ale țărilor partenere și a permis să observe diferite tradiții și comportamente culturale. Cea mai mare parte a activității proiectului a fost realizată în limba engleză la nivel local, iar efectele sale au fost împărtășite în timpul mobilităților care au fost îmbunătățite în continuare ca urmare a LTT-urilor cu experți. Proiectul a fost împărțit în cinci etape (în loc de șase deoarece partenerul suedez a ieșit din proiect), fiecare tratând pași concreti de educație și pregătire a materialelor pentru albumul menționat, precum și moștenirea culturală națională/regională a țărilor gazdă.
 1 Bazele fotografiei. Patrimoniul României
 2 Instruire pentru realizarea și editarea fotografiilor. Patrimoniul Lituaniei
 3 Descrieri în album și editarea fotografiilor. Patrimoniul Italiei
 4 Ediție album. Patrimoniul Turciei
 5 Patrimoniul Poloniei. Album - produsul final.

ALBUM

Cultural heritage of Romania

Cultural heritage Album – full

Ultima zi a activităților din proiect a fost dedicată evaluării evenimentelor din cadrul proiectului și ceremoniei de acordare a certificatelor…Un minunat prilej de a fi sub semnul bucuriei de a împărtăși obiceiuri și tradiții din alte culturi, frontierele și barierele lingvistice estompându-se treptat și amplificând emoțiile unui valoros schimb de experiențe interculturale.
WhatsApp Image 2023-04-28 at 22.00.26
4
3
1
previous arrow
next arrow
Cea de-a patra zi a evenimentelor din cadrul proiectului a debutat cu o serie de activități de stimulare a creativității si dezvoltare a unor abilități practice prin utilizarea unor interesante tehnici de lucru. Produsele obținute au încântat ochiul privitorilor, oferind satisfactie deplină copiilor din țările participante. Au urmat, apoi, alte călătorii interesante, menite a pune în valoare specificul acestei zone geografice. Vizita în orașul Leeton, sanctuarul federal al Liciei antice, a adus informații prețioase despre unul dintre cele mai importante centre religioase din regiune. Excursia s-a încheiat cu descoperirea frumuseții orașului antic Patara, cu plaja superbă, în care țestoasa mediteraneană Caretta- Caretta depune ouă si clocește din cele mai vechi timpuri.
8
7
6
4
3
2
1
previous arrow
next arrow
Cea de-a treia zi a activităților a debutat cu utilizarea aplicației Canva în realizarea unor broșuri, gazdele continuând cu prezentarea unor dansuri tradiționale și a unor instrumente de muzică folk, elemente de interculturalitate care au încântat oaspeții. Manifestările culturale din spațiul școlii au fost completate cu o altă excursie interesantă, in care elevii au avut plăcută ocazie de a vizita un important obiectiv turistic, precum muntele Babadag, ce oferă o priveliște uimitoare, de la apele turcoaz ale Oludenzului până la imaginea fermecătoare a insulei Rhodos, din zilele senine.
În continuare, s-a făcut un popas la Laguna albastră.
Excursia s-a încheiat cu o vizită în Kayaköy, orașul – fantomă, format din sute de case și biserici în stil grecesc, păstrat acum ca un sat muzeu.
WhatsApp Image 2023-04-26 at 21.52.01
WhatsApp Image 2023-04-26 at 21.40.53
6
4
3
2
1
previous arrow
next arrow
Cea de-a doua zi a activităților din proiect a fost dedicată vizitei în Pamukale, dovada vie a reprezentării moștenirii culturale a țării.Vizita a fost urmată de o excursie în orașul Buldan .Casele tradiționale turcești și micile ateliere de fabricare a țesăturilor din bumbac au încheiat excursia din cea de-a doua zi a activităților de învățare din cadrul proiectului.
WhatsApp Image 2023-04-25 at 23.35.02
6 2023-04-25 at 23.56.43
5 2023-04-25 at 23.45.45
4 2023-04-25 at 23.40.05
3 2023-04-25 at 23.37.36
2 2023-04-25 at 23.35.02
1 2023-04-25 at 23.35.02
previous arrow
next arrow
Prima zi a activităților transnaționale de învățare din Fethyie, Turcia, a fost dedicată festivității de deschidere, prezentării elementelor specifice culturii fiecărei țări participante, inițierii în utilizarea aplicației Canva și activităţii practice Ebru Art. A urmat un program artistic cu dansuri și cântece tradiționale, iar ziua s-a finalizat cu un bufet tradițional pentru elevii și profesorii participanți. În cadrul acestui proiect, România a fost reprezentată de echipa formată din coordonator, prof. Diana Salup- Rusu, prof. Lacramioara Toma, prof. Luminița Cășuneanu si elevi din clasele a VII -a si a VIII-a: Maria Ruxandra Pintilie, Caraciuc Arina, Bianca Gafincu, Matei Petrescu și Alesia Toma.